Le nekaj klikov do urejenega groba
PE Ljubljana Gabrščkova ulica 75, 1000 Ljubljana
Odpiralni čas
Pon - Pet 9.00-16.00

Izziv ureditve dvojnega groba

Z našo ekipo vrtnarjev smo se lotili popolne preobrazbe dvojnega groba, ki pa marsikomu predstavlja velik izziv. Na izrecno željo stranke smo grob dokončali le delno ter ji tako omogočili nekaj maneverskega prostora za zasaditev pisanih sezonskih cvetlic.

Po preteku poletja se je na grobu močno razrastel plevel, zato smo se sprva lotili temeljitega čiščenja ter obrezovanja obstoječih trajnic, nato pa nadaljevali z zasaditvijo rastlin. Bršljan, ki se lepo preprogasto razrašča lahko na grobu predstavlja čudovit dodatek, v kolikor je  lepo obrezan ter negovan.

Zasaditev smo nato dopolnili s hebami in kalocefalusi, ki tvorijo odlično barvno kombinacijo, dodali pa smo še šaš, ki s svojimi rumeno zelenimi listi popestri celoten izgled groba. Pri ureditvi velikih grobov moramo paziti, da se odločimo za 4 do 5 rastlinskih vrst, ter jih zaporedno ponavljamo. Za bolj razgibano zasaditev priporočamo cikcak ali krožno postavitev.

Tako je osnova pripravljena za zasaditev ostalih rastlin in cvetlic. Jesen je čas, ko se na grobove sadijo mačehe, krizanteme, ciklame ter seveda jesenske vrese, ki nanj vnesejo nekaj barvitosti. Ko pa se temperature dvignejo in sončni žarki ogrejejo zemljo, je čas za zasaditev spomladanske rese, marjetice in primule.

Za »piko na i« površino groba prekrijemo z lubjem ali marmornim drobljencem. Če želimo večji kontrast izberemo bianco carraro , ki na grobovih predstavlja pravo klasiko ter se lepo poda k čisto vsem rastlinam.  Za ljubitelje umirjene in usklajene ureditve pa priporočamo izbiro marmornega drobljenca ice blue.

10% popusta na vse izdelke in urejanje grobov!!